6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Anchetă pentru o tentativă de omor, la Bumbeşti Jiu

Gorj: Anchetă pentru o tentativă de omor, la Bumbeşti Jiu

Un tânăr din Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, a ajuns aseară în arest, sub acuzaţia de tentativă de omor, portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Potrivit procurorilor gorjeni, duminică, în incinta unui bar din localitatea Bumbeşti Jiu, pe fondul consumului excesiv de alcool, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane. Suspectul a folosit un obiect tăietor înţepător, respectiv briceag, aplicând numitului P. N. C. o lovitură în zona abdomenului, producându-i leziuni care, potrivit concluziilor preliminare medico-legale necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în pericol viaţa victimei. Persoana vătămată a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu unde a fost supusă, în regim de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

„În cauză a fost reţinută în favoarea inculpatului Stroescu Constantin Cosmin circumstanţa atenuantă a provocării, prevăzută de art. 75 alin.1 lit. a Cod penal, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, întrucât conflictul spontan a fost declanşat în interiorul barului menţionat prin agresarea fizică a inculpatului Stroescu Constantin Cosmin de către numitul P.N.C. şi alţi doi inculpaţi, acesta fiind lovit în mod repetat şi nejustificat cu pumnii şi picioarele şi după căderea la nivelul solului, iar după încetarea acţiunii agresive, inculpatul /persoană vătămată Stroescu s-a intersectat lângă uşa de la ieşirea din bar cu persoana vătămată /inculpatul P N C, aplicându-i cu un briceag o lovitură în zona abdomenului, iar ulterior l-a urmărit în fugă, în afara barului, pe inculpatul I A E.
Astfel, procurorul a reţinut că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin s-a aflat într-o stare de tulburare determinată de agresiunea nejustificată exercitată anterior asupra sa, însă raportat la împrejurările cauzei, a constatat că această agresiune încetase şi vizase exclusiv producerea unor leziuni fizice şi nu suprimarea vieţii, ori, în aceste condiţii inculpatul Stroescu a folosit un instrument tăietor-înţepător apt să producă rezultatul periculos prevăzut de legea penală, aplicînd o lovitură cu o mare intensitate, vizând o zonă vitală respectiv cavitatea abdominală, urmărind să suprime viaţa persoanei vătămate, rezultat care nu s-a produs datorită îngrijirilor medicale.
De asemenea, se reţine că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin a suferit relativ recent o condamnare pentru săvârşirea unei infracţiuni cu violenţă, în Spania.
Cu privire la inculpatul Stroescu Constantin Cosmin, cercetat pentru săvârşirea infracţinilor menţionate mai sus şi cu privire la alte două persoane suspecte în cauză, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe, procurorul a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore”, potrivit Parchetului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS