16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul accidentului de la Stoina

Gorj: Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul accidentului de la Stoina

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cazul accidentul de muncă de la Stoina, în urma căruia patru persoane au fost rănite după ce o traversă a unui pod aflat în lucru a căzut, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, joi, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul 112 de un cetăţean din comuna Stoina despre faptul că mai multe persoane care efectuau lucrări de construcţie la un pod situat pe raza localităţii ar fi suferit leziuni în urma desprinderii unei traverse.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au efectuat cercetarea la locului faptei, în cauză fiind activat şi Planul Roşu de Intervenţie. Poliţiştii au constatat că, în urma accidentului, o femeie de 56 de ani şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 55 şi 58 de ani, toţi din municipiul Craiova, judeţul Dolj, angajaţi ai unei societăţi comerciale, care efectuau lucrări de construire a podului, au suferit leziuni, fiind preluaţi de echipajele ambulanţei şi transportaţi la spital”, a spus Miruna Prejbeanu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a anunţat vineri că a dispus sistarea lucrărilor pe şantierul din comuna Stoina.

„ITM Gorj a dispus astăzi (vineri – n.r.) sistarea lucrărilor pe şantierul din comuna Stoina unde, ieri (joi – n.r.), patru persoane au suferit un accident de muncă. Lucrările vor putea fi reluate după ce angajatorul va remedia problemele care pun în pericol siguranţa şi sănătatea muncitorilor. De asemenea, având în vedere că este vorba despre un accident de muncă cu victime multiple, evenimentul va fi cercetat de către ITM Gorj, nu de angajator, urmând ca, la finalizarea dosarului, inspectorii de muncă să dispună măsuri conform legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a precizat, conform unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Neli Matei.

Patru persoane au fost rănite la Stoina după ce traversa unui pod aflat în lucru a căzut, o femeie, cu cele mai grave leziuni, fiind preluată de un elicopter SMURD, iar celelalte victime, bărbaţi, fiind transportate la spitalele din Târgu Cărbuneşti şi Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS