10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, aşteptat luni la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Gorj: Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, aşteptat luni la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a avut vineri o primă reacţie în urma scandalului de la Secţia psihiatrie, unde o angajată a filmat trei pacienţi aproape dezbrăcaţi în timp ce mângâiau şi se sărutau. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că a dispus constituirea unei comsii de anchetă pentru a verifica ceea ce s-a întâmplat la unitatea medicală administrată de autoritatea judeţeană. Din comisie vor face parte trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj şi doi reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai anunţat că va solicita vineri Ministerului Sănătăţii să trimită de luni Corpul de Control la Târgu Jiu.

Şi ITM a început un control

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a început vineri un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urma a două sesizări depuse de Sindicatul Ambulanţa Gorj şi Federaţia Naţională AMBU SAN, conduse de Cristi Aldescu. Acesta a reclamat faptul că angajaţii unităţii medicale nu au beneficiat de echipament de de protecţie, materiale igienico-sanitare, alimentaţie de protecţie şi servicii periodice de formare profesională. O sesizare vizează şi deficienţe în ceea ce priveşte reţinerea cotizaţiilor sindicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS