13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Grupare de trafic de droguri şi substanţe etnobotanice, destructurată de DIICOT

Gorj: Grupare de trafic de droguri şi substanţe etnobotanice, destructurată de DIICOT

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.,au efectuat miercuri dimineaţă 32 de percheziții domiciliare, pe raza a 13 județe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri și de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat, ieri, 32 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 35 de mandate de aducere pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din anchetă au rezultat indicii că, în anul 2018, pe raza județului Gorj, un bărbat, de 33 de ani, din orașul Rovinari, ar fi inițiat și, împreună cu alte două persoane, din localitate, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri și de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Droguri trimise prin firme de curierat

Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăți de curierat rapid, aceștia ar fi comandat cantități importante de droguri și produse susceptibile a avea efecte psihoctive, de la două persoane, din județul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porționată și distribuită pe raza județului Gorj. Totodată, în urma activităților efectuate, au rezultat indicii că cele două persoane, din județul Cluj, ar fi distribuit, în mod repetat, pe parcursul anului 2018, prin societăți de curierat rapid, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza a 11 județe din țară. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Activitățile s-au desfășurat împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi, B.C.C.O. Cluj Napoca, S.C.C.O. Bistriţa Năsăud, B.C.C.O. Târgu Mureş, B.C.C.O. Piteşti, S.C.C.O. Vâlcea, B.C.C.O. Alba Iulia, S.C.C.O. Sibiu, B.C.C.O. Ploieşti, S.C.C.O. Dâmboviţa, B.C.C.O. Timiş, S.C.C.O. Caraş-Severin, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Gorj. De asemenea, la acțiune au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj.
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 2 pistoale tip airsoft, 750 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, 13 grame de cannabis, 57 de comprimate Xanax, 5 țigarete confecționate artizanal, 5 g. de substanță pulverulentă de culoare albă, 7 cântare, 10 grindere, 28 de telefoane mobile, un laptop, o tabletă, 2 hard-discuri, 18.000 de lei și înscrisuri. 27 de persoane au fost conduse la sediul poliției, urmând a fi prezentate procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS