16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii Complexului Energetic Oltenia vor încasa prime de Paşti de 1.100 de lei de persoană

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor încasa prime de Paşti de 1.100 de lei de persoană

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia vor încasa prime de Paşti în această săptămână. Complexul Energetic Oltenia este printre puţinele companii de stat unde administraţia acordă prime de sărbători. Potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare angajat al societăţii va primi o primă de Paşte în valoare de 1.100 de lei brut. Prima va fi acordată sunt formă de tichete-cadou. După scăderea impozitului legal se va rămâne cu 980 de lei. Potrivit administraţiei Complexului Energetic Oltenia tichetele-cadou vor fi înmânate celor peste 13.000 de salariaţi până cel târziu la jumătatea acestei săptămâni. Prima de Paşti va fi alocată în baza noului contract colectiv de muncă intrat în vigoare în data de 1 aprilie, după ce a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Vor mai încasa două prime

Potrivit noului contract colectiv de muncă semnat între sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia minerii şi energeticienii vor mai primi în acest an bonusuri. Este vorba de o primă de ziua meseriei şi încă una de Crăciun, în cuantum de 1.100 de lei brut fiecare. Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2017 pe profit. Acesta a fost de 200 de milioane de lei brut. Compania este deţinută în procent de 77% de către Ministerul Energiei, acţiuni având şi Fondul Proprietatea şi alte două societăţi mai mici. Complexul Energetic Oltenia îşi concentrează 90% din activitatea de extracţie a cărbunelui la carierele din judeţul Gorj şi diferenţa în judeţul vecin Mehedinţi. De asemenea, există două termocentrale pe lignit în Gorj şi alte două în judeţul Dolj. Cei mai mulţi angajaţi ai colosului energetic prestează în cele trei exploatări miniere: Motru, Jilţ şi Roşia-Rovinari. .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS