9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Peste 450 de artişti de pe trei continente s-au înscris la Salonul de Pictură „Arte Mici”, un eveniment adresat artiştilor români de pretutindeni

Gorj: Peste 450 de artişti de pe trei continente s-au înscris la Salonul de Pictură „Arte Mici”, un eveniment adresat artiştilor români de pretutindeni

Un număr de 476 artişti din Australia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Austria, SUA şi România, cu peste 800 de lucrări de pictură, s-au înscris la Salonul de Pictură „Arte Mici”, un eveniment clandestin de formă, pată şi culoare, după cum spun organizatorii.
Cel puţin 100 de premii vor fi acordate în acest an în care România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, având în vedere că acest eveniment este dedicat artiștilor români de pretutindeni, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.
În perioada următoare, membrii juriului vor desemna câştigătorii. În anul 2018, juriul este format din Michael Lassel (Fürth, Germania), Nicolae Maniu (Paris, Franţa), Mihail Diaconescu ( Bucuresti, Romania), Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Dan Neamu (Craiova, România), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), Ioan Oniciuc (Madrid, Spania), Sorin Creţu (Montreal, Canada) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România)
Ceremonia de premiere va avea loc , concomitent, în ziua de 24 martie 2018, atât în municipiul Motru, judeţul Gorj, România cât şi Perth din Australia.
Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”.
Organizatorii vor contacta fiecare artist câştigător în parte, telefonic sau pe adresa de e-mail.
Premiile neridicate la festivitatea de premiere din data de 24 martie 2018, sau în termen de trei lui , se reportează pentru ediţiile viitoare,
Salonul de Pictură „ARTE MICI”, spre deosebire de alte manifestări de arta, este un eveniment important, care și-a făcut loc în agenda culturală internațională, devenind o mișcare artistică a românilor de pretutuindeni.

Concurenţii pe categorii de vârstă:

3-6 ani: 60 concurenţi 101 lucrări
7-10 ani: 242 concurenţi 426 lucrări
11-15 ani: 174 concurenţi 283 lucrări
Total: 476 concurenţi 810 lucrări

Ţările din care provin concurenţii:

Australia 11
Austria 1
Portugalia 1
Moldova 93
România 359(247 Gorj)
Serbia 2
Spania 9
SUA 2

Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, Primăria Municipiului Motru, Casa de Cultură a Municipiului Motru, Romanian Community of WA inc. Australia, Asociaţia „Ţara Noastră Casa Noastră”, A.C.S.R.P.P., urmând ca până la 24 martie 2018, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor şi alți parteneri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS