7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul stadion din Târgu Jiu trebuie încălzit pe perioada de iarnă, deşi nu este gata

Noul stadion din Târgu Jiu trebuie încălzit pe perioada de iarnă, deşi nu este gata

Primăria Târgu Jiu trebuie să aloce fonduri pentru ca noul Stadion Municipal să fie încălzit pe perioada de iarnă. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, din discuţiile cu firma care a construit stadionul este necesar ca pe perioada sezonului rece spaţiile din interiorul arenei să fie încălzite la o temperatură de 8 – 10 grade Celsius. Dacă nu va fi asigurat agentul termic în următoarele luni, este posibil ca, până în primăvară, lucrările să fie afectate din cauza gerului care se anunţă la iarnă. Viceprimarul a mai spus că vor fi alocate fonduri pentru plata utlităţilor. De asemenea, ieri seară au fost făcute primele probe pentru instalaţiile de iluminat. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu , a mai declarat că peste două săptămâni va fi semnată şi o recepţie parţială a lucrărilor.

În lipsa căldurii se va deteriora ce s-a făcut

Viceprimarul din Târgu Jiu a menţionat că este o obligaţie a municipalităţii pentru a întreţine investiţia pentru a nu genera lucrări suplimentare de reabilitare. Vor fi căutate căile legale pentru alocarea de fonduri şi protejarea investiţiei. Vicele susţine că vor fi luate măsuri şi pentru protejarea gazonului, a clădirilor şi a întregului ansamblu sportiv. „Aşteptăm peste o săptămână o comisie din partea Companiei Naţionale de Investiţii pentru o evaluare. Este necesară încălzirea spaţiilor, după cum a reieşit din discuţiile cu firma constructoare. Vom găsi soluţiile legale pentru a asigura plata utilităţilor. Urmează şi o recepţie parţială a lucrărilor la începutul lunii decembrie. Am ajuns până la acest nivel şi ar fi păcat să nu avem grijă de noul stadion”, a mai spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Arena din Târgu Jiu este cotată la patru stele, are peste 12.000 de loturi şi va putea găzdui până la semifinale de Europa League. Noul Stadion Municipal a costat peste 22 de milioane de euro. Momentan, nu se cunoaşte ce echipă de fotbal va evolua pe noua arenă de la Târgu Jiu, Pandurii fiind cu un picior în Liga a treia şi la un pas de faliment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS