16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Locul de joacă din Parcul Central rămâne deschis, deşi un copil s-a accidentat grav la cap

Gorj: Locul de joacă din Parcul Central rămâne deschis, deşi un copil s-a accidentat grav la cap

Autoritățile din Târgu-Jiu nu consideră că locul de joacă din Parcul Central este un pericol pentru copii, în ciuda incidentului care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Un copil în vârstă de 6 ani, din Târgu-Jiu, a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la un spital din București, după ce a căzut de pe un tobogan din Parcul Central din municipiu și s-a lovit grav la cap. Autoritățile din Târgu-Jiu susțin că regretă incidentul, însă spun că mobilierul care compune locul de joacă din Parcul Central nu reprezintă un pericol pentru copii. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu, a precizat că municipalitatea va trece la verificări ale mobilierului de la locul de joacă din Parcul Central, deși acestea ar fi trebuit să aibă loc deja, având în vedere faptul că minorul de 6 ani s-a lovit vineri. Deocamdată, locul de joacă este deschis, iar copiii pot să se joace nestingheriţi în acest loc.

Vor cumpăra mobilier nou

Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu, a mai precizat că, anul viitor, mai multe locuri de joacă din municipiu vor fi dotate cu mobiliere noi. Însă, locul de joacă în care a avut loc incidentul rămâne în continuare deschis. „Este regretabil ce s-a întâmplat. Sunt verificate aparatele periodic, vor fi verificate şi acum. Dacă sunt aparate defecte sunt ridicate şi reparate, după care repuse în funcţiune. Când nu mai pot fi reparate, acestea sunt înlocuite. Pentru anul următor vom aduce mobilier nou pentru locurile de joacă. Facem tot posibilul să nu existe echipamente defecte. Am discutat cu colegii de la primărie să facă verificările necesare“, a mai spus Aurel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS