Judecata în dosarul fostului şef al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, se reia în toamnă

Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager al CEO
Autori


Fostul director al Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a scăpat până în toamnă de procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu. Magistraţii Tribunalului Gorj au dispus reluarea judecăţii în data de 12 septembrie. Laurenţiu Ciobotărică, ex-directorul Complexului Energetic Oltenia, a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu. Fostul director al Diviziei Financiare este acuzat că s-a implicat în acordarea sumei de 128.000 de lei directorului Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, pentru ca acesta să plece din companie. DNA Craiova i-a mai trimis în judecată pe Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere, acuzat de abuz în serviciu şi pe Dorina Jianu, şefa Direcţiei Legislaţie, urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

Nu-l mai dorea pe Medinţu în funcţie

Potrivit DNA, cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective. Procurorii au mai stabilit că, acționând în această manieră, aceștia au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 de lei, reprezentând contravaloarea plăților compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO.„Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, Ciobotărică, în înțelegere cu Jianu, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de Ciobotărică, cel care, încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție“, susțin procurorii DNA.

 


Termen pe 13 septembrie şi pentru Daniel Antonie

Pe 13 septembrie se va relua şi procesul în care este trimis în judecată Daniel Antonie, tot pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Este vorba de cauza care vizează achiziţii de furtune şi truse medicale de către Complexul Energetic Oltenia, la preţuri supraevaluate chiar şi de şapte ori. Prejudiciul a fost estimat de către Direcţia Naţională Anticorupţie la peste 400.000 de lei. La termenul din data de 13 septembrie vor fi audiaţi încă patru martori citaţi în dosarul de abuz în serviciu al directorului din Compexul Enegetic Oltenia şi se va dispune întocmirea raportului de expertiză solicitat în cauză. Alături de Daniel Antonie au fost trimişi în judecată Vasile Ghimişi, contabil la Divizia Minieră, Florin Temelie şi firma acestuia, TFR TEMINVEST SRL, şi Daniel Sever Giurcău, fratele şefului de la Protecţia Consumatorilor, Mădălin Giurcău. CE Oltenia s-a constituit parte civilă în proces, prejudiciul fiind de peste 400.000 de lei.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 21 aprilie 2019

Top