17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 92.000 de buletine de vot pentru alegerile de la Târgu Jiu și Drăguțești

Peste 92.000 de buletine de vot pentru alegerile de la Târgu Jiu și Drăguțești

Instituția Prefectului va tipări pentru scurtinul din data de 11 iunie un număr de peste 92.000 de buletine de vot. Alegerile parțiale vor avea loc în municipiul Târgu Jiu și în comuna Drăguțești. Potrivit subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, buletinele de vot vor fi tipărite miercuri sau cel târziu joi, în funcție de disponibilitatea tipografiei. Astăzi vor fi verificate buletinele de vot și vor primi bun de tipar. Pentru tipărirea buletinelor de vot este nevoie de peste 1,5 tone de hârtie specială. Aceasta va fi aprovizionată de la un furnizor din Curtea de Argeş. „Deja avem machetele pentru cele două buletine de vot de la Târgu Jiu şi de la Drăguţeşti. Vom aduce hârtia pentru buletinele de vot. Vom intra la tipografie miercuri sau joi, în funcţie de comenzile pe care le au”, a menţionat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Ordinea pe buletinele de vot

Prin tragere la sorți, astăzi, a fost stabilită și ordinea candidaților pe buletinul de vot. La Târgu Jiu, candidatul Partidului Social Democrat, Aurel Popescu, este pe primul loc, urmat de candidatul Uniunii Salvați România, Radu Miruță. Pe locul trei, pe buletinul de vot, va fi Eduard Lădaru, candidatul ALDE, urmat de Daniela Grădinaru, candidatul Partidului Mișcarea Populară, apoi Marcel Romanescu, din partea Partidului Național Liberal. Cei doi independenți Viorel Caragea și Gheorghe Caralicea vor fi ultimii pe buletinele de vot. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a mai spus că la la Drăguțești sunt 4.237 de alegători, plus doi alegători, cetățeni ai Uniunii Europene, care au drept de vot. La Târgu Jiu, sunt 80.246 de alegători, comunicați de AEP, și 150 de alegători, cetățeni ai Uniunii Europene.

Program special la Evidenţa Persoanelor

Pentru alegerile din 11 iunie, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Gorj vor avea un program special. Măsura a fost luată pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor cu drept de vot, dar care nu au documente de identitate. Fără o carte de identitate valabilă nu se va putea vota la alegerile parţiale din Târgu Jiu, respectiv la Drăguţeşti. Consiliul Judeţean Gorj a anunţat că cele două instituţii vor avea program cu publicul în zilele de 10, respectiv 11 iunie. Astfel, pe 10 iunie furncţionarii de la Evidenţa Persoanelor vor fi la serviciu între orele 08,00 şi 16,00, iar duminică, 11 iunie, între orele 07,00 şi 21,00. Taxa de eliberate a unui act de identitate este de 7 lei. Cartea de indentitate provizorie costă un leu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS