16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 80.000 de locuitori sunt aşteptaţi la vot în Târgu Jiu şi Drăguţeşti, la alegerile parţiale

Peste 80.000 de locuitori sunt aşteptaţi la vot în Târgu Jiu şi Drăguţeşti, la alegerile parţiale

Autorităţile continuă pregătirile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor parţiale de la Târgu Jiu şi Drăguţeşti. Potrivit datelor actualizate comunicate de reprezentanţii Prefecturii Gorj, în municipiul Târgu Jiu există la ora actuală 76.990 de locuitori cu drept de vot, iar la Drăguţeşti 4.238 de localnici cu drept de vot. Potrivit lui Sorin Arjoca, datele finale cu numărul locuitorilor cu drept de vot din cele două localităţi vor fi publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Sorin Arjoca a precizat că instituţia care vor avea rolul de a aduce la zi situaţiile referitoare la populaţia cu drept de vot este Direcţia de Evidenţă a Persoanelor. La scrutin vor putea participa cetăţenii cu vârsta de peste 18 ani şi care sunt în posesia unui document de identitate.

Program special la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor

În acest sens, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu va avea un program special de lucru, pentru a fi eliberate acte de identitate cetăţenilor care nu deţin astfel de documente şi care doresc să voteze. „Direcţia de Evidenţă a Persoanelor va ave misiune să aducă toate datele la zi şi să fie puse la dispoziţia Autorităţii Electorle Permamente. Acestea sunt cifrele de acum, dar până pe 11 iunie cu siguranţă că vor mai apărea modificări. Este urmată procedura, ca şi la celelalte alegeri. Va exista un program special de lucru cu publicul până la alegeri şi în ziua alegerilor. Se vor face toate diligenţele necesare ca cine doreşte să voteze să îşi poată exercita în condiiile prevăzute de lege acest drept constituţional”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS