16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă la CEO, după ce un vagon deraiat lângă Termocentrala Turceni

Anchetă la CEO, după ce un vagon deraiat lângă Termocentrala Turceni

Un vagon a deraiat în această dimineaţă în apropiere de Termocentrala Turceni. Potrivit lui Ionel Ilie, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, vagonul era defect şi a sărit de pe şine.

„Este vorba de un vagon aflat pe o linie ferată internă. Era defect şi neîncărcat cu lignit. În jurul orei 10 s-a reuşit repunerea pe şine. Nu a fost nevoie de macara şi nu s-au produs pagube.”, a declarat Ionel Ilie.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei o anchetă internă va elucida condiţiile în care s-a produs deraierea vagonului şi cine este responsabil pentru cele întâmplate. „Vagonul deraiat era gol. A fost repus pe şina de cale ferată în jurul orei 10:00.  Incidentul nu influenţează alimentarea cu cărbune a centralei, deoarece exista alte 3 linii de cale ferată disponibile. Cauzele deraierii vor fi stabilite de către o comisie formată din reprezentanţi ai transportatorului şi ai beneficiarului”, conform unui comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

Nu este pentru prima dată când vagoanele sar de pe şine la Complexul Energetic Oltenia. În primăvara acestui an, în zona Dragoteşti mai multe vagoane încărcate cu lignit au deraiat şi s-au răsturnat. Traficul feroviar pe căile ferate ale companiei a fost blocat timp de două zile, până când o macara a repus pe şine vagoanele răsturnate. De asemenea, zona a fost curăţată de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS