17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJudecătoarea Doina Săvulescu, preşedinta BEJ Gorj

Judecătoarea Doina Săvulescu, preşedinta BEJ Gorj

Preşedintele Tribunalului Gorj a extras astăzi cei trei judecători care vor conduce Biroul Electoral de Circumscripţie al Judeţului Gorj pentru organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Astfel, dintre aceştia, judecătoarea Doina Săvulescu a fost ales preşedinte al BEJ Gorj.

BEJ Gorj a fost completat, de asemenea, cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, iar pe 2 noiembrie, în Biroul Electoral vor intra şi reprezentanţi ai altor grupări politice care participă la alegeri: „Avem complet Biroul Electoral Judeţean. Este vorba de doamna judecător Săvulescu, domnul judecător Constantinescu şi judecătorul Eftenoiu. Dânşii şi-au ales preşedintele în persoana doamnei Doina Săvulescu. A fost desmnat şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente şi a fost completat Biroul Judeean de Circumscripţie cu membri din partea partidelor parlamentare, urmând să se adauge şi alte persoane din partea partidelor care pot participa la alegeri”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Peste 300.000 de alegători

Peste 300.000 de alegători cu drept de vot vor fi aşteptaţi la urne în judeţul Gorj, la alegerile din 11 decembrie. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Gorj, pentru a putea vota cetăţenii vor avea nevoie de un act de identitate valabil şi sunt invitaţi să intre în legalitate dacă au probleme din acest punct de vedere. Conform aceleiaşi surse, pentru scrutinul privind desemnarea senatorilor şi deputaţilor de Gorj vor fi amenajate, la nivelul judeţului, un număr de 332 de secţii de votare, la fel ca la alegerile locale din acest an. Bugetul pentru organizarea alegerilor parlamentare din Gorj este de 800.000 de lei. Gorjenii vor trimite în parlament doi senatori şi cinci deputaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS