22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Doi poliţişti şi un jandarm, condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

Gorj: Doi poliţişti şi un jandarm, condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

Doi poliţişti şi un jandarm au fost condamnaţi de Curtea de Apel din Craiova la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Poliţiştii Nelu Popescu şi Radu Ionuţ Cătălin şi jandarmul Alin Ion Văduva au fost condamnaţi miercuri definitiv, pentru că l-au zdrobit în bătaie pe Ion Cucăilă, din Târgu Jiu. Curtea de Apel Craiova a menţinut sentinţa Tribunalului Gorj pentru cei doi poliţişti şi a decis să reducă pedeapsa doar în cazul jandarmului Alin Ion Văduva. Astfel, Nelu Popescu va ispăşi o pedeapsă de 7 ani de închisoare, Radu Ionuţ Cătălin va sta în spatele gratiilor 6 ani şi 6 luni, iar Alin Ion Văduva a primit o condamnare de 4 ani şi 3 luni.

Bătut cu picioarele

Cei trei vor face închisoare şi vor plăti despăgubiri pentru că au snopit în bătaie, în urmă cu trei ani, un bărbat din Târgu Jiu, pentru că nu avea buletinul la el, când ieşise la o bere în oraş. „În dimineaţa de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, l-au agresat pe Ion Cucăilă din Târgu Jiu lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de către procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS