21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziţii la evazionişti din Bucureşti, Gorj şi alte 4 judeţe. Prejudiciul este de 3 milioane de euro

Percheziţii la evazionişti din Bucureşti, Gorj şi alte 4 judeţe. Prejudiciul este de 3 milioane de euro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu ofiţerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi un număr de 23 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, şi judeţelor: Ilfov, Constanţa, Galaţi, Gorj şi Argeş, în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri de  la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 3 milioane de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.
În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 22 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.
În vederea asigurării prezenţei la audieri, procurorii au emis 22 de mandate de aducere.
În cauză, organul de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS