6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Poliţiştii au capturat de la romii din Obreja opt săbii, mii de euro şi zeci de cartuşe

Gorj: Poliţiştii au capturat de la romii din Obreja opt săbii, mii de euro şi zeci de cartuşe

Captură impresionantă realizată de poliţiştii gorjeni, în urma unor percheziţii care au avut loc astăzi în 13 locuinţe din Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Bucureşti şi Balş, judeţul Olt. Au fost vizate domiciliile unor persoane de etnie romă bănuite de comiterea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mascaţii au găsit în urma percheziţiilor opt săbii, 19 cartuşe, 5.600 de lei şi 2.800 de euro. Suspecţii au participat pe 20 decembrie 2015 la o nuntă de rromi, din Târgu-Cărbuneşti, iar în timpul petrecerii s-ar fi certat din cauza dedicaţiilor muzicale şi ar fi ajuns să folosească pistoale şi arme albe. La Târgu Jiu, percheziţiile au avut loc la mai multe locuinţe din cartierul Obreja, fiind puse în aplicare în total şapte mandate de aducere. La sosirea mascaţilor, mai multe femei de etnie rromă au făcut scandal şi s-au declarat nemulţumite de acţiunile poliţiei, precum şi de prezenţa jurnaliştilor în zonă.

Ar fi folosit armele la nuntă

În urma auderilor de astăzi s-a dispus reţinerea a şase persoane suspectate că ar fi folosit mai multe arme într-un scandal produs la un eveniment festiv. „Pe 20 decembrie 2015, între persoanele în cauză ar fi avut loc un conflict spontan unde ar fi fost folosit arme de foc şi arme albe, în timp ce se aflau la un eveniment festiv desfăşurat în oraşul Târgu Cărbuneşti. Această acţiune a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ilfov şi Olt, precum, a altor structuri din cadrul PoliţieI Gorj şi a Jandarmeriei Gorj. Au fost reţinute şase persoane şi au fost confiscate opt săbii, 19 cartuşe, 5.600 de lei şi 2.800 de euro”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Mărul discordiei la nunta copiilor unor romi bogaţi din Târgu-Cărbuneşti ar fi fost melodiile interpretate de manelistul Nicolae Guţă, invitaţii la eveniment certându-se pe dedicaţiile muzicale. Ar fi avut loc un conflict spontan în timpul căruia ar fi fost utilizate arme de foc şi arme albe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS