11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziţii în Gorj şi Hunedoara, la o grupare specializată în furturi din societăţi comerciale

Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, la o grupare specializată în furturi din societăţi comerciale

(Foto: monitorulcj.ro)
(Foto: monitorulcj.ro)

O grupare specializată în furturi din societăţi comerciale a fost destructurată de poliţiştii din Gorj şi Hunedoara. Lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova şi Timişoara, împreună cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj şi Hunedoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au efectuat astăzi nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj şi Hunedoara. Au fost vizate 12 persoane bănuite de constituirea unei grupări infracţionale specializată în furturi din societăţi comerciale. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – iunie 2015, cei în cauză ar fi sustras în mod repetat elemente de infrastructură feroviară şi bunuri din societăţi comerciale de pe raza celor două judeţe, elementele furate fiind ulterior valorificate la diferite persoane fizice din judeţul Hunedoara.

Prejudiciu de 200.000 de lei

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate si ridicate mai multe bunuri şi obiecte provenite din furturi sau care au ajutat la comiterea acestora, precum şi două autovehicule, care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. „De asemenea, şapte persoane, toate din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara au fost aduse cu mandat la sediul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională desfăşurată este de aproximativ 200.000 de lei. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt şi tăinuire”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS