11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul fostului sindicalist Fluerătoru, în pronunţare

Dosarul fostului sindicalist Fluerătoru, în pronunţare

Cristea Fluerătoru, fost lider de sindicat la Motru, va primi un verdict pe 31 martie
Cristea Fluerătoru, fost lider de sindicat la Motru, va primi un verdict pe 31 martie

Procesul fostului sindicalist Cristea Fluerătoru, din Motru, a rămas în pronunţare la Judecătoria Târgu Jiu. Instanța va anunţa verdictul pe 31 martie.

Ex-liderul de sindicat Cristea Fluerătoru a fost judecat pentru două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În dosar au mai fost judecate alte patru persoane, unul dintre inculpaţi decedând înainte de încheierea procesului la instanţa de fond. „Am cerut achitarea. Sunt total nevinovat. Firma mea nu avea nici o treabă, iar eu ca persoană nici atât. Mă aștept la achitare 100%. Probabil sunt vinovat pentru conducerea mitingului, pentru că pot să mă pronunț acum, din luna mai 2013, acel miting de la Târgu Jiu. Sunt vinovat că am condus acel protest, poate unul dintre cele mai mari din Târgu Jiu, în afară de cel din 1994, când tot eu l-am adus”, a declarat Fluerătoru, după încheierea procesului de la Judecătoria Târgu Jiu

Prejudiciu de 900.000 de lei

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, Nicolae Giuran şi Sandu Benga (foşti ingineri ai CEO) au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni care au legătură cu proiectul de modernizare a drumului Ştiucani-Miculeşti, care traversează comuna gorjeană Slivileşti. Cristea Fluerătoru a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Nicolae Giuran şi Sandu Benga au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Investiţia de modernizare a drumului distrus de activităţile miniere a fost de 3 milioane de lei, iar prejudiciul a fost estimat de anchetatori la 900.000 de lei.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS