Acasă Local Dolj A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi...

A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi – Drobeta Turnu Severin

A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi - Drobeta Turnu Severin
A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi - Drobeta Turnu Severin

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi – Drobeta Turnu Severin, în valoare de 21,05 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat vineri cu o asociere de proiectanţi români. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj (230 km). Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi – Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km). Asocierea de proiectanţi români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei (fără TVA)”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj va contribui la îmbunătăţirea legăturilor rutiere între Oltenia şi Banat

Potrivit acestuia, proiectul drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj, finanţat prin Programul Transport 2021-2027, va contribui la îmbunătăţirea legăturilor rutiere între Oltenia şi Banat. De asemenea, va contribui şi la dezvoltarea economică în sud-vestul României.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că acest prim contract din cele patru ce vizează elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcţiei drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj a fost semnat cu Asocierea SC DP Consult SA – SC Explan SRL – SC Geologic Site SRL – SCA Teaha & Fuzesi.

„Prin realizarea drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj urmărim mai multe obiective: asigurarea accesului la reţeaua TEN-T de baza şi la reţeaua extinsă, prin construcţia coridoarelor de legătură naţională, asigurarea unei reţele de transport rutier sigure şi operaţionale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere şi a timpilor de călătorie, conectivitatea între centrele economice importante dintre Oltenia şi Banat, îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spaţiilor de parcare şi de odihnă pentru participanţii la traficul rutier, dar şi a măsurilor de siguranţă pentru transportatori, conform cerinţelor UE, realizarea unui căi rutiere de mare viteză, la standarde europene, inclusiv prin dotarea cu sisteme inteligente de transport (ITS)”, a scris şi Pistol, tot pe Facebook. 

Citeşte şi: S-a aruncat de pe un pasaj și a căzut pe o mașină în mers

Exit mobile version