Acasă Local Dolj Dolj: Începe cadastrarea comunei Cerăt

Dolj: Începe cadastrarea comunei Cerăt

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Cerăt sunt finanțate din fonduri europene și vizează o suprafață de 3.218 de hectare și este gratuită pentru cetățeni

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă, astăzi, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna Cerăt, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Cerăt sunt finanțate din fonduri europene și vizează o suprafață de 3.218 de hectare și este gratuită pentru cetățeni.

Directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu, șeful Biroului Înregistrare Sistematică, Ana Maria Pităroiu, primarul localității Cerăt, Ionuț Octavian Barbu și reprezentanții prestatorului lucrărilor de cadastru general au participat, astăzi, la primul eveniment de informare a cetățenilor din comună cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților.

În județul Dolj, dintre cele 31 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt finalizate (Brădești și Pielești), 11 sunt în lucru (Bistreţ, Calopăr, Cetate, Dioşti, Giurgiţa, Leu, Maglavit, Moţăţei, Poiana Mare, Rast și Teslui).

În alte 13 comune măsurătorile vor începe în cel mai scurt timp, după organizarea întâlnirilor din cadrul campaniei de informare. Pentru celelalte cinci comune care au rămas
neatribuite (Cârcea, Coțofenii din Față, Ghercești, Negoi și Robănești), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Exit mobile version