Știri de ultima orăLocalDoljUn craiovean, întors din Germania, depistat pozitiv la variola maimuței

Un craiovean, întors din Germania, depistat pozitiv la variola maimuței

Un nou caz de variola maimuţei a fost raportat în România. Este vorba despre un craiovean de 33 de ani, întors recent din Germania.

Acesta s-a prezentat la spital cu leziuni specifice bolii. Bărbatul este șofer la o firmă de transport și se testase în Germania cu o zi înainte de a se întoarce în țara, iar confirmarea bolii i-a fost transmisă prin mail, scrie antena3.ro.

În cazul craioveanului, boala a debutat pe data de 1 august când acesta încă se afla în străinătate. Bărbatul de 33 de ani s-a prezentat imediat la un spital din Germania. Avea febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. I s-au prelevat probe, dar nu a fost internat.

Craioveanul a plecat din Germania şi a intrat în România pe data de 3 august. O zi mai târziu, a primit mail că este rezultatul testului făcut în Germania a ieşit pozitiv,  are variola maimuţei şi trebuie să se prezinte urgent la cea mai apropiată unitate sanitară.

Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni i-au prelevat probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor decide dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS