Acasă Local Dolj Un craiovean, întors din Germania, depistat pozitiv la variola maimuței

Un craiovean, întors din Germania, depistat pozitiv la variola maimuței

Un nou caz de variola maimuței în România . Acesta ar fi al 22 -lea caz
Un nou caz de variola maimuței în România . Acesta ar fi al 22 -lea caz

Un nou caz de variola maimuţei a fost raportat în România. Este vorba despre un craiovean de 33 de ani, întors recent din Germania.

Acesta s-a prezentat la spital cu leziuni specifice bolii. Bărbatul este șofer la o firmă de transport și se testase în Germania cu o zi înainte de a se întoarce în țara, iar confirmarea bolii i-a fost transmisă prin mail, scrie antena3.ro.

În cazul craioveanului, boala a debutat pe data de 1 august când acesta încă se afla în străinătate. Bărbatul de 33 de ani s-a prezentat imediat la un spital din Germania. Avea febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. I s-au prelevat probe, dar nu a fost internat.

Craioveanul a plecat din Germania şi a intrat în România pe data de 3 august. O zi mai târziu, a primit mail că este rezultatul testului făcut în Germania a ieşit pozitiv,  are variola maimuţei şi trebuie să se prezinte urgent la cea mai apropiată unitate sanitară.

Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni i-au prelevat probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor decide dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

Exit mobile version