Acasă Local Dolj Cum explică Salubritatea scandalul poleiului de ieri

Cum explică Salubritatea scandalul poleiului de ieri

Cum explică Salubritatea scandalul poleiului de ieri

Salubritatea aduce explicații în urma scandalului poleiului de ieri, 12 ianuarie 2022, unde încă de la primele ore ale dimineţii au început problemele în multe zone ale oraşului. Informația privind formarea poleiului a ajuns la autoritățile competente în luarea măsurilor preventive abia după apariția poleiului.

Noaptea trecută au acționat, pe toate străzile Craiovei, 46 de autovehicule pentru împrăștierea și transportul materialului antiderapant ca urmare a prognozei transmise de Centrul Meteorologic pentru a preveni formarea poleiului pe carosabil

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL, specificul activității de combatere a poleiului presupune “pregătirea” străzilor cu sare anterior formării acestui fenomen, motiv pentru care avertizările privind apariția acestuia sunt transmise, de obicei, cu cel puțin 6 ore înainte, astfel încât echipele angrenate în prestarea serviciului să poată acționa în timp util în toate zonele orașului.

Informația privind frmarea poleiului a ajuns cu întârziere la autoritățile competente

Temperatura scăzută din Craiova a acoperit, ieri, 12 ianuarie, oraşul cu polei, încă de la primele ore ale dimineţii au început problemele în multe zone ale oraşului. Salubritatea explică faptul că informația privind formarea poleiului a ajuns la autoritățile competente în luarea măsurilor preventive abia după apariția poleiului, respectiv la ora 7.00 dimineața.

”În data de 12 ianuarie 2022, informația privind formarea poleiului a ajuns la autoritățile competente în luarea măsurilor preventive abia după apariția poleiului, respectiv la ora 7.00 dimineața, fapt ce a redus eficiența intervenției, având în vedere că utilajele nu au putut ajunge la timp în toate zonele orașului. Cu toate acestea, anterior primirii avertizării s-a acționat preventiv în zonele de risc (zone de pantă, pasaje, străzi principale, poduri, sensuri giratorii, intersecții), inclusiv în zonele în care, ulterior, au fost înregistrate accidente de circulație, fiind utilizate în timpul nopții 30 tone de material antiderapant cu utilaje care au capacitatea de 2 mc, 3 mc, 5 mc și 6 mc de material antiderapant.

Ulterior, de la apariția poleiului, au mai fost folosite alte 70 de tone de sare, cantitatea totală folosită în tot acest interval ajungând la 100 de tone. De asemenea, menționăm că, în prezent, legislația nu mai permite plata orelor de așteptare pentru autovehiculele utilizate la deszăpezire, ceea ce presupune o planificare riguroasă a activității, pentru că utilajele sunt chemate strict pentru a interveni pe străzi și, implicit, necesită prognoze meteorologice corecte și comunicate la timp”, potrivit sursei citate.

Sărărițele au acționat continuu pe toate străzile orașului

În noaptea de 12 spre 13 ianuarie au fost împrăștiate peste 100 de tone de material antiderapant, sare și 1750 kilograme de clorură de calciu pentru prevenirea formării poleiului pe trotuare în toate zonele Craiovei

”Spre deosebire de noaptea precedentă, intervenția din noaptea de 12 spre 13 ianuarie a demarat în seara de 12 ianuarie, la ora 21.00, sărărițele acționând în continuu pe toate străzile orașului până în data de 13 ianuarie, ora 9.00 și împrăștiind în acest interval peste 100 tone de material antiderapant. De asemenea, aproximativ 350 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, SC RAT Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia și SC Termo Urban SRL au împrăștiat sare și 1750 kilograme de clorură de calciu pentru prevenirea formării poleiului pe trotuare în toate zonele Craiovei, cu prioritate în zonele de acces către spitale, instituții publice, unități de alimentație publică și unități de învățământ, pe treceri de pietoni, esplanade și în stațiile mijloacelor de transport în comun”, potrivit unui comunicat de presă emis de SC Salubritate Craiova SRL.

Exit mobile version