Acasă Actualitate Utilajele de iarnă, pregătite să intervină pe drumurile din Dolj

Utilajele de iarnă, pregătite să intervină pe drumurile din Dolj

Utilajele de iarnă, pregătite să intervină pe drumurile din Dolj

Societatea Comercială pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) Dolj, aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj, este pregătită pentru o eventuală schimbare de vreme. Fie că vorbim de un cod galben sau roșu de ninsoare, nimic nu-i poate lua prin surprindere pe angajați.

Societatea are echipate pentru deszăpezire 32 de utilaje proprii și alte 43 de utilaje sunt pregătite să intervină atunci când este nevoie sau când celelalte 32 nu fac față situației. Utilajele au stocul de motorină făcut pentru întreaga iarnă. De asemenea, nu le lipsește nici sarea și nici nisipul antiderapant. Reprezentanții SPLDP Dolj îi asigură pe doljenii că nu vor exista probleme, la fel cum nu au fost nici în anii trecuți, și se mândresc că în ultimii 30 de ani nu au existat victime din cauza zăpezii.

a

Iarna nu va lua prin surprindere autoritățile doljene

Doljul este pregătit pentru orice fel de vreme, fie că vorbim de un cod galben, portocaliu sau roșu de ninsoare. 32 de utilaje sunt pregătite și alte 43 așteaptă să fie folosite în cazul în care este nevoie de ele.

,,Sunt 32 de utilaje pe care le Societatea CJ le are în proprietate, dotate cu tot ce înseamnă echipament pentru deszăpezire. Avem, de asemenea, și 43 de utilaje contractate de la terți. Sunt distribuite pe cele cinci loturi pe care LDP-ul le are arondate în județul nostru. Specificăm, de acum, că cele 43 de utilaje intervin doar la cererea LDP-ului, în caz de nevoie, în cazul în care cele 32 de utilaje nu fac față. Nu se plătesc ore de așteptare. Suntem pregătiți pentru orice fel de cod, că e galben, portocaliu sau roșu. Avem, de asemenea, și stocuri de material antiderapant”, spune președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Iarna aceasta, vedetele sunt două unimoguri

,,Vedetele, ca și echipamente, sunt două unimoguri, unul achiziționat anul trecut și unul anul acesta. Sunt utilaje multifuncționale. Achiziția pentru un singur echipament este 150 000 de euro, dotat atât pentru lucrări de vară, cât și pentru lucrări de iarnă. Este și final de an, temperaturile încep să scadă, am zis să avem totul pus la punct. Suntem pregătiți pentru orice fel de provocare. O să continuăm dotarea SCLDP, pentru că sunt lucrări de calitate, din ce în ce mai mulți kilometri pe care îi reabilităm. Mai sunt 10 județe în țară care mai au o companie de drumuri. Companie este pe profit, n-a avut pierderi. Restul utilajelor, autogredere, buldoexcavatoare. Avem toată gama de echipamente pentru orice fel de situație”, spune Cosmin Vasile.

Autoritățile s-au pregătit cu 3000 de tone de nisip și 2000 de tone de sare

SPLDP Dolj este dotată cu toate echipamentele de care va fi nevoie pentru a trece de această iarnă. Oamenii pot sta liniștiți, ca și în anii trecuți, nu vor exista probleme din cauza deszăpezirii.

,,În ceea ce privește deszăpezirea, suntem dotați cu aceste utilaje. S-au făcut aceste achiziții în ultimii trei ani. Sunt utilaje noi, echipate după ultimele standarde. Reginele noastre sunt aceste două utilaje, specializate pe drumuri. CJ va continua aceste dotări și în următorii ani, întrucât aceste echipamente s-au văzut pe drum atât iarna, cât și vara. Avem 3000 de tone de nisip antiderapant, avem 2000 de tone de sare. Pe cei 1100 de km de drum județean pe care îi avem în administrare nu o să avem probleme, cum n-am avut nici în anii trecuți. Ne mândrim că în ultimii 30 de ani nu există nicio victimă pe drumurile județene, care să fi rămas înzăpezită sau să fi avut probleme, în afară de cele curente, pe un cod roșu, care sunt inerente. Avem și stocul de motorină necesar pentru a depăși această iarnă”, spune Alin Golumbeanu, director general SCDLP Dolj.

Noile utilaje pot face peste 80 de operații

Ultimele achiziții făcute de CJ Dolj pentru SCDLP sunt cele mai moderne în domeniu. Pot face peste 80 de operații, chiar dacă nu sunt necesare toate. De asemenea, utilajele sunt o investiție profitabilă, deoarece pot fi folosite atât iarna, cât și vara.

Acest utilaj face lucrări complete în orice perioadă a anului. Iarna, are o lamă specializată, care poate să străpungă eventuala problemă. Sunt echipate cu sărăriță în spate, cu rezervor pentru clorură de calciu. Ultima dotare în domeniu. Se pot face undeva la peste 80 de operații cu acest utilaj, dar costurile sunt foarte mari și nu ne sunt necesare chiar toate. Vara putem să atașăm o perie la el, să măturăm drumurile, putem să atașăm burghiul cu care facem gropi, putem să atașăm pentru cosit de vegetație și foarfeca pentru pomi. Promisiunea este că, în viitor, CJ va avea grijă să doteze în continuare unitatea noastră cu utilaje, în funcție de buget, mai spune Alin Golumbeanu.

Marina Andrei

Exit mobile version