Acasă Local Dolj Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Pe fondul pandemiei de coronavirus, polițiștii doljeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus înregistrate în Dolj, polițiștii au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 410 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 190 de societăți comerciale, 220 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 4.800 de persoane.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 33 microbuze şcolare şi mijloace de transport aflate în zona unităţilor de învăţământ, siguranţa şcolară reprezentând o prioritate pentru forţele de ordine.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 31.000 de lei. Dintre acestea 235 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Recomandări

Polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă.

Reamintim astfel că, prin Hotărârea nr. 36 din 19.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru localităţile Craiova şi Cârcea s-au pus în aplicare mai multe măsuri în domeniul sănătăţii publice, printre care şi obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise.

Pentru nerespectarea acestor măsuri individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, limitele amenzilor ce pot fi aplicate sunt cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version