Acasă Local Dolj Activităţi preventive ale poliţiştilor printre craioveni

Activităţi preventive ale poliţiştilor printre craioveni

Activităţi preventive ale poliţiştilor printre craioveni

Poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 3 Craiova au desfăşurat, ieri, o activitate informativ-preventivă cu elevi aflaţi în clasa a V-a, de la o unitate de învăţământ din municipiu.
Scopurile urmărite de poliţişti au fost acelea de a preveni delincvenţa juvenilă şi de a creşte gradul de informare al elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de droguri.

La activitate au participat atât elevi, cât şi cadre didactice, fiind dezbătute următoarele aspecte: informarea, educarea și conștientizarea elevilor privind riscurile asociate consumului de droguri; prevenirea și combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură, distribuirea fotografiilor pe rețelele de socializare; riscurile și efectele asociate comiterii de fapte de natură penală sau contravențională; încurajarea și învățarea unor comportamente și atitudini non-violente, la școală, în familie și societate.
Tuturor participanților le-au fost împărțite pliante cu caracter preventiv, respectiv broșura ”Fii inteligent-Nu fi violent”, urmărindu-se conștientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv.

Acţiune printre elevi

Tot ieri, poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 5 Craiova au desfăşurat o acţiune în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitare din Craioviţa Nouă.
Activităţile au vizat 3 unităţi de învăţământ, unui număr de aproximativ 120 de elevi, fiindu-le prezentate sfaturi preventive cu privire la circulaţia pe drumurile publice şi obligaţiile ce le revin în calitate de pietoni şi biciclişti.

De asemenea, celor mici le-au fost prezentate filmuleţe educative în care au fost explicate principalele cauze care generează rănirea gravă atât a bicicliştilor, cât şi a pietonilor.
Elevilor le-au mai fost prezentate unele aspect referitoare la prevenirea faptelor de natură antisocială comise de către minori sau împotriva acestora, prevenirea abandonului școlar, precum și felul în care trebuie să acționeze pentru a nu cădea victime ale faptelor antisociale.

Acţiuni de informare pentru prevenirea furturilor din locuinţe

Polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Craiova au desfăşurat o activitate cu caracter informativ-preventiv pentru prevenirea furturilor din locuinţe, aceştia deplasându-se la 2 asociații de proprietari din cartierul Rovine și la imobilele arondate acestora.
Astfel, poliţiştii au discutat cu cetăţenii şi le-au prezentat acestora principalele moduri de operare ale infractorilor în domeniul furturilor din locuință, fiindu-le făcute și recomadări pentru prevenirea victimizării acestora.
Atât la sediul asociaţiilor de proprietari cât şi la blocurile vizitate, au fost amplasate, la loc vizibil, afișe conținând recomandări preventive pe linia prevenirii furturilor din locuinţe.
De asemenea, poliţiştii au înmanat 50 de pliante persoanelor cu care au interacţionat şi discutat.

Exit mobile version