Acasă Local Dolj Controale pe bandă rulantă ale poliţiştilor doljeni. S-a lăsat cu amenzi şi...

Controale pe bandă rulantă ale poliţiştilor doljeni. S-a lăsat cu amenzi şi bunuri confiscate

Controale pe bandă rulantă ale poliţiştilor doljeni, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor şi prevenirea accidentelor
Controale pe bandă rulantă ale poliţiştilor doljeni, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor şi prevenirea accidentelor

Controale pe bandă rulantă ale poliţiştilor doljeni, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor, informează IPJ Dolj.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au desfăşurat, sâmbătă, o acţiune pentru combaterea ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, dar şi pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, economic, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe explozive, rutieră, dar şi jandarmi, reprezentanţi D.S.V.S.A. şi personal silvic. Au fost verificate 164 de societăţi comerciale şi 205 persoane fizice, fiind executate totodată 12 filtre rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, trei dintre acestea conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal şi una conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat 145 de pomi de Crăciun, 100 de petarde cu 3 focuri, dar şi alte produse în valoare de aproximativ 1.500 de lei.

Controale ale poliţiştilor doljeni. Amenzi de 30.000 de lei

În ultimele 48 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat şi acţiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au constatat 124 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de peste 30.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 21 permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat în flagrant delict mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Au fost depistate persoane care conduceau vehicule neînmatriculate, fără a deţine permis sau care se aflau sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Spre exemplu, ieri, 21 decembrie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat o femeie de 39 de ani, din Cârcea, judeţul Dolj, care conducea un autoturism prin Craiova, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Poliției Oraşului Filiași au depistat un bărbat de 68 de ani, din Gorj, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, deşi nu deţinea permis de conducere internaţional cu drept de circulaţie pe teritoriul României. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea respectivă.

Exit mobile version