Acasă Local Dolj Simulare de incendiu la Aeroportul Internațional Craiova

Simulare de incendiu la Aeroportul Internațional Craiova

Simulare de incendiu la Aeroportul Internațional Craiova
Simulare de incendiu la Aeroportul Internațional Craiova

La Aeroportul Internațional Craiova s-a pus în aplicare planul roșu de intervenție, în urma simulării unui incendiu izbucnit la o aeronavă aflată pe pistă.

Simularea incendiului de astăzi, de pe pista aeroportului din Craiova a angrenat un număr mare de structuri și instituții implicate în gestionarea situațiilor de urgență.

Am luat parte astăzi la o acțiune deosebit de importantă, întrucât în centrul său s-a aflat un obiectiv strategic, cu un rol major pentru întreaga regiune transfrontalieră din care face parte județul nostru, un obiectiv tranzitat în fiecare zi de un număr considerabil de persoane, dacă ne gândim la faptul că, doar în primele opt luni din 2019, Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat aproape 350.000 de pasageri, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Ion Prioteasa menționează faptul că instituțiile și structurile locale trebuie să ofere răspuns rapid în caz de urgență și să fie mereu pregătite pentru astfel de situații.

Prin exercițiul de astăzi s-a analizat capacitatea de intervenție rapidă și s-au verificat dotările Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În aplicarea planului roșu de intervenție, alături de Regia Autonomă Aeroportul Internațional Craiova, au fost implicate 16 instituții și structuri.

Aeroportul Internațional Craiova este unul dintre cele mai importante aeroporturi din România, care înregistrează aproape 500.000 de pasageri anual.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version