Acasă Local Dolj RAADPFL Craiova a început identificarea şi combaterea ambroziei

RAADPFL Craiova a început identificarea şi combaterea ambroziei

RAADPFL Craiova a început identificarea şi combaterea ambroziei
RAADPFL Craiova a început identificarea ambroziei

RAADPFL Craiova împreună cu Primăria Municipiului Craiova au demarat acțiunea de identificare şi combatere a ambroziei. Începând 15 iulie, la nivelul Regiei s-a constituit o comisie care va identifica terenurile din Craiova care sunt infestate cu buruiana ambrozia. Echipa va proceda la pulverizarea tratamentului antiambrozie. În fiecare dintre cele 15 sectoare de activitate, din cadrul Secției Zone Verzi, s-au format echipe pentru intervenție rapidă.

Anunţaţi RAADPFL Craiova dacă descoperiţi zone cu ambrozie!


Pentru identificarea mai ușoară a tufelor rămase după toaletarea zonelor verzi din Craiova, RAADPFL Craiova roagă cetățenii să trimită sesizări/fotografii pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova). De asemenea, craiovenii pot suna la Telefonul Cetățeanului – 0251.984.
Reprezentanţii RAADPFL Craiova spun că au încheiat toaletarea a peste 90% din zonele verzi, la nivelul întregului oraș.
Proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea şi cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase. De asemenea, aceştia trebuie să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin. În caz contrar, riscă sancțiuni conform legislației în vigoare.

Ce este ambrozia


Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute. Planta, denumită popular şi ambrosie, înfloreşte în perioada iulie-septembrie. Aceasta prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii.

Exit mobile version