Cod Galben de furtuni şi fenomene extreme în şapte judeţe, printre care Dolj, Mehedinţi, Gorj şi VâlceaAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod Galben de furtună pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara, care intră în vigoare marţi la ora 18.00 şi expiră miercuri dimineaţă.

Meteorologii avertizează că în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraş-Severin, Timiş şi local în judeţul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este valabilă şi o informare meteo privind manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că până vineri, la ora 10.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.


Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 22 mai 2019

Top