24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampania de ecologizare CleanUp Craiova, lansată în Săptămâna Națională a Voluntariatului

Campania de ecologizare CleanUp Craiova, lansată în Săptămâna Națională a Voluntariatului

Asociația Junior Chamber International (JCI) Craiova împreună cu Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă și Centrul de voluntariat Voluntaris, în parteneriat cu SC Salubritate Craiova SRL, demarează joi, 16 mai 2019, în Săptămâna Națională a Voluntariatului, campania de ecologizare CleanUP Craiova, care vizează conștientizarea populației municipiului Craiova asupra importanței unui mediu curat. Timp de o lună, 200 de voluntari vor curăța parcările, aleile, spațiile verzi și locurile de joacă din cartierele de blocuri ale orașului, fiind sprijiniți logistic și organizatoric în această acțiune de echipele SC Salubritate Craiova SRL.
„Misiunea noastră este aceea de a implica tinerii în activități care au ca scop dezvoltarea comunității locale și a conceptului de cetățenie activă. Dacă ești un craiovean responsabil și cu inițiativă te invităm alături de noi în acest demers pentru că numai împreună putem schimba comportamente”, a declarat Iulian Tănase, vicepreședinte în cadrul JCI Craiova.
CleanUp Craiova face parte din seria evenimentelor menite să susțină candidatura municipiului nostru la titlul de Capitală a Tineretului din România 2020-2021.
„Credem că schimbarea începe cu fiecare din noi și că putem da un exemplu, prin acțiunea noastră, întregii comunități craiovene. Vom încuraja și sprijini mereu orice inițiativă care are ca finalitate un oraș mai curat”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL. În cadrul campaniei, operatorul de salubritate va pune la dispoziția voluntarilor mănuși, saci și va asigura, prin mijloace proprii, transportul deșeurilor strânse.
Pe lângă igienizarea cartierelor, la care sunt invitați să participe toți locuitorii din zonele vizate, voluntarii JCI Craiova vor desfășura și o campanie stradală de informare a cetățenilor cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor și a importanței colectării selective a deșeurilor și vor desfășura o serie de eco-ateliere în unități de învățământ din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS