14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGeorge Simion, la Craiova: „Vreau să fiu o voce pentru românii de pretutindeni“

George Simion, la Craiova: „Vreau să fiu o voce pentru românii de pretutindeni“

Independentul George Simion şi-a lansat, vineri, la Craiova, candidatura pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Aflat într-un tur al ţării, pentru a prezenta obiectivele și viziunea sa despre situația actuală și viitoare a României, candidatul independent George Simion (33 de ani) a explicat celor prezenţi la lansare ce l-a determinat să intre în această cursă. „Eu lupt încă din anii studenţiei pentru cauzele româneşti, fie pentru Roşia Montană, fie pentru eroii care şi-au vărsat sângele pentru ţară, fie pentru reîntregirea ţării. Am decis să candidez independent şi am făcut-o pentru a lupta împotriva partidelor politice. Sunt în opoziţie cu felul în care partidele au reprezentat voinţa poporului român şi cu modul în care au ales că conducă ţara în aceşti 30 de ani. Pentru că, de fapt, nu au condus-o“, şi-a început discursul George Simion.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare are ca slogan „România MARE în Europa” şi spune că doreşte să fie o voce pentru românii de pretutindeni, indiferent că „vorbim de românii plecaţi în străinătate, de românii din stânga şi dreapta Prutului sau de cei la nord şi sud de Dunăre“.

„Cred că, din păcate, nu ne mai regăsim ca popor, de aceea eu militez pentru unire, pentru unirea teritorială dintre Republica Moldova şi România, pentru unirea în toate. Curentul actual este separatismul, nu unionismul, pentru că o comunitate mică este mai slabă şi mai uşor de controlat. Ce vreau? Să fiu o voce pentru românii care nu au voce, pentru cei 300.000 de români de lângă Craiova, din Valea Timocului, care nu au dreptul la şcoli, la biserici, care nu sunt recunoscuţi ca români, pentru românii din Cernăuţi, pentru cei cinci milioane de români plecaţi afară, care nu pot fi controlaţi sau şantajaţi. Un europarlamentar are resurse, dar, din păcate, ele nu au fost folosite aşa cum trebuie. Vreau să folosesc aceste resurse în interesul României. Hai să ne unim eforturile pentru o Românie Mare în Europa! Suntem o singură naţiune şi putem fi mari şi puternici dacă suntem uniţi“, a mai spus George Simion. „Nu le ştiu pe toate, dar sunt dispus să ascult şi să învăţ“, a conchis candidatul independent la alegerile europarlamentare din această lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS