12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Grătarele din Parcul "Hanul Doctorului" au sfârâit, în ciuda vântului

Craiova: Grătarele din Parcul „Hanul Doctorului” au sfârâit, în ciuda vântului

În ciuda vântului puternic care bate în Craiova și a stropilor de ploaie, de 1 Mai circa 30 de tineri au ales să își astâmpere pofta de mici și carne pe grătar în aer liber. Parcul „Hanul Doctorului”, în care se află trei lacuri și o zonă de picnic cu mese de lemn și zece gratare din cărămidă, a fost pentru ei locul perfect pentru a-și petrece Ziua Muncii.

Pentru unii a fost prima dată când au ajuns în această zonă. „Este foarte frumos. Faci grătar, în față este lacul și pesiajul superb. Sunt mese amenajate ca să putem mânca liniștiți. Chiar dacă bate vântul am zis să ieșim, nu să stăm în casă. Este frumos, ne place, o să mai venim”, a spus unul dintre craioveni.

Unii dintre ei au venit pregătiți și cu pătură pentru picnic, pe care au aşezat copiii. Relaxarea a continuat și pe pontonul din parc sub formă de barcă, care domină unul dintre lacuri pentru cei cărora le place să admire peisajul, luciul apei fiind animat de câteva rațe, dar și de două lebede.

Parcul Hanul Doctorului se află în partea de est a orașului și a fost revitalizat de către Primăria Craiova, anul trecut, după o lungă perioadă de timp în care a fost lăsat în paragină. Acest parc a fost realizat în 1968, dar de ani buni devenise o zonă în care aleile nu se mai vedeau, totul fiind cuprins de vegetație.

Au fost curătate aleile, s-a refăcut iluminatul public, rețeaua de apă și în plus a fost creată o zonă de grătare, pentru că de ani buni la nivelul orașului era o problemă din cauza faptului că nu exista un spațiu unde craiovenii să poată petrece în stil tradițional sărbătorile sau zilele libere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS