16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtelierele studențești de traducere, la Universitatea din Craiova

Atelierele studențești de traducere, la Universitatea din Craiova

Facultatea de Litere a Universității din Craiova organizează, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, cea de-a doua ediție a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză), în perioada 11-12 aprilie. Atelierele studențești de traducere oferă un cadru generos în care 16 de studenți de la șase universități (Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest, Timișoara, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, Universitatea Dunărea de Jos, Galați, Universitatea din Pitești, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) vor avea posibilitatea de a lucra efectiv în domeniul lor de competență.
Manifestarea, care a devenit de tradiție, se adresează tinerilor studenți nivel licență și master, care sunt invitați la Universitatea din Craiova pentru un schimb intelectual real și fructuos, care să îi ajute în demersul lor profesional.
Deschiderea oficială a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză) va avea loc joi, 11 aprilie, ora 9.00, în Sala 444, Etajul II, sediul central al Universității din Craiova.
Atelierele de lucru și conferințele vor fi susținute de profesori reputați din domeniul traducerii, terminologiei și interpretariatului, concursul de traduceri va da posibilitatea tinerilor participanți de a da măsura talentului și profesionalismului lor, iar spectacolul de teatru oferit de studenții anului II de la Specializarea Arta actorului și vizitarea orașului Craiova vor încununa cele două zile de lucru efectiv în domeniul fascinat al traducerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS