Craiova: Volumul „Texte juridice, perspective lingvistice“, lansat mâineEditura Aius Printed organizează mâine, 20 martie 2019, de la ora 17. 30, la Casa Universitarilor, Salonul „Grigore Moisil”, o întâlnire a juriştilor şi filologilor, în jurul celui mai recent volum semnat de lect. univ. dr. jud. Alina Gioroceanu (Facultatea de Litere), „Texte juridice, perspective lingvistice“. Despre acest rar concept vor vorbi av. Lucian Bernd Săuleanu (decanul Baroului Dolj), lect. univ. dr. Anamaria Groza (Facultatea de Drept), prof. univ. dr. habil. Cătălin Ghiţă, prof. Nicolae Marinescu (director Editura Aius), iar moderator va fi lect. univ. dr. Xenia Negrea.

Alina Gioroceanu predă limba română contemporană şi alte discipline lingvistice la Facultatea de Litere, iar din 2013 interpretează şi aplică legea, în prezent fiind judecător la Tribunalul Olt, Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi local. Continuă simultan şi activitatea publicistică în Mozaicul şi Ramuri.


Volumul de faţă reuneşte două moduri de a participa la universul de sensuri pe care îl presupune comunicarea specializată actuală. Aceste două moduri nu sunt, cum s-ar putea crede, iremediabil separate, ci se sprijină unul pe celălalt, până la condiţionare.


Comenteaza acum

Alte stiri

10 martie 2019

Elevii susţin mâine simularea pentru evaluarea naţională

A început numărătoarea inversă pentru cei care susțin Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019. Mâine ei vor începe cu prima probă: limba și literatura română. O premieră în învățământ este că tot mâine vor susține examenul și elevii de clasa a ...
26 februarie 2019

Craiova: Editura Universitaria la Gaudeamus

Editura Universitaria participă la evenimentele organizate în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, de la Craiova, care are loc în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Seria întâlnirilor cu cititorii începe chiar de pe 27 februarie de la ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Top