Trei bărbaţi din Dolj şi Mehedinţi, prinşi cu sute de mii de ţigări de contrabandăTrei bărbați din județele Mehdinți și Dolj au fost trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări. Doi dintre ei au fost prinși în flagrant având asupra lor 15.000 țigarete. Ulterior, în urma unor perchezitii, polițiștii au descoperit peste 300.000 de astfel de produse, netimbrate. Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituit sechestru pe mai multe bunuri.

La data de 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal și au propus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 51 ani, din județele Mehedinți și Dolj, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea de către două sau mai multe persoane a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Concret, la data de 20.04.2018, un bărbat de 41 ani, din județul Dolj, a fost surprins în flagrant într-o livadă din extravilanul satului Salcia, în timp ce îi livra altei persoane de 51 ani, din județul Mehedinți, cantitatea de 15.000 țigarete netimbrate.


Totodată, în autoturismul folosit de aceștia și identificat de polițiști pe raza comunei Maglavit, judeţul Dolj, la domiciliul bărbatului de 34 ani, s-au găsit 297.000 țigarete de diferite mărci, netimbrate, iar în urma mai multor percheziții domiciliare, a fost identificată cantitatea de 8.240 țigarete netimbrate, de diferite mărci.

În cauză, prin încălcarea legislației vamale a fost produs bugetului de stat un prejudiciu de 148.082 lei, în timpul cercetărilor fiind instituită măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea recuperării prejudiciului, asupra unui autoturism, a unui teren în suprafață de 500 m.p.. din orașul Calafat, județul Dolj, și a sumei de 4.700 lei.


Comenteaza acum

Alte stiri

16 aprilie 2019

Mehedinţi: Prins băut la volan

Poliţişti din cadrul Postului Cujmir au depistat, ieri, în trafic un bărbat de 39 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Cujmirul Mic, după ce a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Top