Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, va susține o conferință la Teatrul Național „Marin Sorescu” din CraiovaPrimul român care a zburat în Cosmos, Dumitru Prunariu, este invitatul Teatrului Național „Marin Sorescu” la Întâlnirile SpectActor. Sâmbătă, 9 martie, de la ora 18:00, Dumitru Prunariu, personalitate marcantă a lumii științifice spațiale, va susține o conferință la sala „Amza Pellea” a teatrului, pe tema „Cosmosul – o aventură umană”.

DUMITRU-DORIN PRUNARIU (n. 27 septembrie 1952, Braşov), dr. inginer, cosmonaut, general-locotenent (r), este primul român care a zburat în cosmos şi cel de-al 103-lea în lume (1981).

Absolvent al Facultății de Inginerie Aerospaţială, Universitatea Politehnică Bucureşti (1976). În 1981 a absolvit cursurile de trei ani ale Centrului de Pregătire a Cosmonauţilor “Iuri Gagarin” din Orăşelul Stelar, Rusia, iar în 1991 cursurile pentru cadre superioare ale Institutului Internaţional de Formare şi Management în domeniul Aviaţie Civile (IAMTI/IIFGA) din Montreal – Canada. În 1999 absolvă cursurile Colegiului Naţional de Apărare, iar în 2004 cursul de ambasadori în cadrul Academiei Diplomatice a MAE.


În 1999 și-a susținut teza de doctorat cu lucrarea „Mișcarea perturbată a satelitului artificial al Pământului”, devenind doctor în științe tehnice, specialitatea dinamica zborului aerospaţial.

Biletele pentru conferință costa 15 lei și s-au pus în vânzare la Agenția teatrală și online https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/521.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Top