12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Moș Nichifor“ și „N-ai tu treabă!“, spectacolele Teatrului ACT pe scenă la Colibri

„Moș Nichifor“ și „N-ai tu treabă!“, spectacolele Teatrului ACT pe scenă la Colibri

 

Joi, 28 februarie 2019, la ora 19:00, Teatrul ACT din București prezintă în premieră la Craiova, pe scena Teatrului Colibri, spectacolul „Moș Nichifor“, după „Moș Nichifor Coțcariul“ de Ion Creangă, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani!
„Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.“ (www.teatrulact.ro) LA ACEST SPECTACOL NU MAI SUNT LOCURI!

În luna martie, Teatrul ACT revine pe scenă la Colibri cu spectacolul „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu.
Spectacolul este programat joi, 28 martie 2019, ora 19:00.

„Povestea multor oameni care fascinează prin schimbarea spectaculoasă a condiţiei, pornind de jos şi ajungând sus, spre încântarea mulţimilor care speră veşnic în biletul câştigător. Din motive numai de el ştiute, dintre care cel mai plauzibil pare apropierea morţii, Dănilă face o favoare apropiaţilor şi lumii în general şi acceptă să povestească CUM a ajuns de la condiţia de sărăntoc şi idiotul satului la starea de bunăstare actuală“, a spus Alexandru Dabija, regizor (www.teatrulact.ro)
„Pentru mulţi dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările şi ocolişurile sale, se ivesc întrebări valabile de când lumea. De ce nu se potriveşte o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, şi pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: N-ai tu treabă!“, a spus Cătălin Ștefănescu, dramaturg (www.teatrulact.ro)

Preţul unui bilet este de 20 de lei de persoană. Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS