15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi cetăţeni turci, depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Calafat în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Doi cetăţeni turci, depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Calafat în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au depistat doi cetăţeni din Turcia care au încercat să intre ilegal în România, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În această dimineaţă, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F Giurgiu au observat, pe sensul de intrare în ţară, două persoane care au ocolit tonetele de control şi s-au deplasat pe jos spre gardul de protecţie al zonei de tranzit, încercând să evite efectuarea controlului de frontieră.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia cele două persoane au fost interceptate la o benzinărie din apropierea punctului de trecere a frontierei.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de doi cetăţeni turci, în vârstă de 17, respectiv 47 de ani, care au încercat să intre ilegal în România.

În urma controlului specific au fost descoperite asupra lor două cărţi de identitate bulgăreşti false. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile.

Conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS