12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoliu la ISU Dolj. Un pompier de doar 47 de ani s-a stins din viaţă

Doliu la ISU Dolj. Un pompier de doar 47 de ani s-a stins din viaţă

Un pompier de numai 47 de ani a murit sâmbătă, 9 februarie. Este vorba despre plutonierul adjutant şef Matei Secu, încadrat la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova.
„Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Oltenia” al Județului Dolj aduce cu profund respect, un ultim omagiu celui care până sâmbătă, 09.02.2019, a făcut parte din marea familie a pompierilor doljeni – plutonier adjutant şef SECU MATEI, încadrat la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova. Militar cu o înaltă competenţă profesională şi om de aleasă omenie, camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. Vreme de peste un deceniu, acesta a participat la salvarea a zeci de vieţi omeneşti, dar nu a putut fi, la rându-i, salvat. Matei Secu a avut un sfârșit grăbit, care ne-a surprins pe noi toți, în plină poftă de viaţă şi putere de muncă, la doar 47 de ani, fără să fi suferit de vreo boală cruntă.
În după amiaza zilei de sâmbătă, aflat în timpul liber, colegului nostru i s-a făcut rău, fiind trimis un echipaj SMURD la adresa indicată. Medicul și colegii de la fața locului au făcut tot posibilul să îl readucă pe MATEI la viață prin manevre de resuscitare. Din păcate, fără rezultat, acesta suferind un infarct miocardic extins“, au precizat reprezentanţii ISU Dolj.
Matei Secu s-a născut la data de 15.03.1971, în comuna Bulzești, județul Dolj. Acesta și-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale. „O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg – Plt. adj. șef. Matei Secu, tatăl al unei fetiţe de 1 an și 8 luni. Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!“, au transmis colegii pompierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS