22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi rutiere de peste 70.000 de lei și 50 de șoferi rămași fără permis, în doar 48 de ore

Dolj: Amenzi rutiere de peste 70.000 de lei și 50 de șoferi rămași fără permis, în doar 48 de ore

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J Dolj au constatat mai multe infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 de lei.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Dolj au desfăşurat acţiuni care au vizat disciplinarea participanţilor la trafic, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere.

Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 de lei.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 50 de permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate în flagrant delict persoane care conduceau maşini neînmatriculate sau se aflau la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice sau nu deţineau permis de conducere.

La volan cu o aloolemie de 1,66 mg/l

Unul dintre șoferii prinși în ilegalitate a fost un bărbat de 63 de ani, din Craiova. Poliţişti din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Melinești l-au depistat un în timp ce conducea un autoturism prin Şimnicu de Sus, având o concentraţie de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au depistat un tânăr de 22 de ani, din Cârcea, care conducea un autoturism, deşi avea o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea mostrelor biologice. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS