“Rigor Mortis. O simplă criză de saţietate”, a lui Horia Dulvac, laNaţionalul craiovean“Clubul Dramaturgilor Craioveni” revine cu prima întâlnire din acest an, miercuri, 6 februarie, de la ora 17.00. Horia Dulvac, scriitor și dramaturg, va fi prezent cu piesa “Rigor Mortis. O simplă criză de saţietate”, premiată la Festivalul național de teatru “Mihail Sorbul”, Botoșani, 2017. Actorii Angel Rababoc și Petronela Zurba vor interpreta cele două roluri ale acestei piese într-un act la sala “Ia te uită!” a Teatrului Național Marin Sorescu.

Prezintă, Nicolae Coande, inițiator al Clubului Dramaturgilor Craioveni.

Horia Dulvac este eseist, prozator și dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova, membru al ASPRO (Asociația Scriitorilor Profesioniști din România). În perioada studiilor universitare timișorene (199-1984) a fost redactor al revistei “Forum Studențesc”, membru al cenaclului “Pavel Dan” al Universității din Timișoara și prezență culturală activă, alături de generația mai vârstnică optzecistă a Banatului, reprezentată de scriitori timișoreni ca Daniel Vighi, Marcel Tolcea, Ioan T. Morar, Ion Monoran, Mircea Bârsilă ș.a.În această perioadă, câștigă numeroase premii literare pentru eseu şi proză la fazele naţionale ale “Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti”, primește premiul pentru proză la concursul naţional de proză “Zilele Liviu Rebreanu”, Bistriţa (președinte de juriu, Mircea Horia Simionescu).Debutează editorial cu volumul de proze “Femeia lui Ghidirmic” (Editura “Ramuri”, 1994), cu sprijinul “Fundației Soros pentru o societate deschisă”. Volumul cuprindea proze refuzate în manuscris la editura “Facla” din Timișoara și editura “Scrisul Românesc” din Craiova între anii 1985-1990. În anul 1997, editura “Marineasa” îl include în “Antologia Zona. Prozatori şi poeţi timişoreni din anii 80 şi 90”, iar în anul 2000 îi publică volumul de eseuri “Îngrijorări fără mandat”. Tot în anul 2000 este inclus în antologia “Scriitori români din anii 80-90”, autor Ion Bogdan Lefter (Ed. “Paralela 45”). Publică volumele de eseuri “Discursuri şi părţi” (2005, Ed. “Aius”), “Revanşe ale alterităţii” (2005, Editura “Grinta”), “Feluri de posibil” (2011, Ed. “Dacia xxi”), “Fața și cortina” (2013, Editura TipoMoldova), “Entropie și frumos, aplicație pe o floare a soarelui” (2016, Editura “Eikon”, Bucuresti, postfață de Ion Bogdan Lefter). În anul 2009 apare volumul de proză “Efect Doppler” (Ed. “Scrisul Românesc”), volum reeditat în anul 2016 (Ed. “Tracus Arte”), cu postfață de Ioan Es. Pop și Andrei Codrescu. Volumul fost recompensat cu premiul Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor (2010). Este inclus în antologia “Cele mai frumoase proze ale anului (Ed. “Adenium”, 2014). Este câștigător al mai multor premii literare: Premiul “Tiberiu Iliescu”, oferit de Fundația și revista Mozaicul (2009), revistă al cărei redactor și membru în colegiul de redacție a fost între anii 1997-2018, premiul pentru eseu al Editurii şi Fundaţiei “Scrisul Românesc” (2009) ș.a.


În anul 2017, piesa de teatru „Rigor mortis. O simplă criză de sațietate” a fost premiată la cea de-a XII-a ediția a Festivalului național de teatru „Mihail Sorbul”, Botoșani. În anul 2018, la ediția a XIII-a festivalului, piesa de teatru „Muzeul avortonilor” a primit marele premiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 aprilie 2019

Actualitate

» Curtea Constituţională decide asupra conflictului dintre Parlament şi Înalta Curte, în privinţa completurilor în cazurile de corupţie
» Tudorel Toader pleacă imediat ce numele înlocuitorului său va fi publicat în MO
» Caz de meningită meningococică la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Orele au fost suspendate. O elevă a murit

Publireportaj

» S-a deschis Târgul Contex – „Sărbătoarea Primăverii“
» PSD îmbolnăvește grav Sănătatea
» Ionuț Stroe: „Craiova este mult mai mult decât ceea ce ne arată PSD“

Local

» Iluminat inteligent în Slatina și peste 45 km de drum reabilitați cu 21 de milioane de euro

Dolj

» Ceaţă şi restricţii pe mai multe drumuri din ţară
» Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu”, gazda fazei naţionale a Olimpiadei la Discipline din aria curriculară „Tehnologii”
» Radio Sud: 22 de ani de „exact ce-mi place să aud“
» Festin expozițional la Târgul de Paște din Craiova (GALERIE FOTO)
» Evaziunea cu fier vechi i-a băgat în puşcărie
» Iluzia cartierului chinezesc, prelungită până în 2030
» Medici de la Urgenţă, „îngeri păzitori“ pentru un craiovean
» PNL Dolj nu şi-a stabilit scorul-ţintă pentru europarlamentarele din 26 mai
» PNL Dolj ameninţă cu judecata primarii care au fugit la PSD
» Întreruperi energie electrică de luni
» PNL Dolj nu şi-a stabilit scorul ţintă pentru europarlamentarele din 26 mai

Gorj

» Şeful Spitalului Județean, chemat la audieri în Comisia de Dialog Social
» Operaţii de hernie de disc, şi la Spitalul Judeţean
» Angajaţii CEO aşteaptă plata primei de combustibil
» Se întrerupe circulaţia rutieră în centrul municipiului
» Un drum naţional din Gorj va fi reabilitat
» Primarul din Târgu Jiu, la judecată cu CJ

Vâlcea

» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe DN 7

Sport

» Voleibaliştii se pregătesc să doboare Zalăul
» Aurică Beldeanu: Nu pierdem la Giurgiu!
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 aprilie)

Sanatate

» Fetele din Dolj pot fi vaccinate gratuit
» Patru motive pentru care nu reușești să slăbești
» Gutuile, benefice pentru sănătate

Educatie

» Elevi din Rovinari, în schimb de experienţă în Lituania
» CN „Fraţii Buzeşti“ are 100 de elevi la olimpiadele naţionale

Magazin

» Hobbyurile și importanța lor
» Ce faci în weekend?
» Horoscopul de weekend
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Plăcintă Banoffee

Top