22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn alt contingent din Polonia, la Craiova

Un alt contingent din Polonia, la Craiova

Marți, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez – rotația a treia și a patra – din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România.
Contingentul din Polonia este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei înaintate adaptate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Militarii poloni se vor instrui în comun cu cei ai Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate înaintate adaptate pe flancul estic al NATO (tailored Forward Presence).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS