21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de la Cârcea. Investiția se ridică la 3,5 milioane de euro. Vezi ce lucrări se vor face

A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de la Cârcea. Investiția se ridică la 3,5 milioane de euro. Vezi ce lucrări se vor face

Consiliului Județean (CJ) Dolj a anunțat, duminică, semnarea contractului de execuție pentru modernizarea drumului 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65, o investiție de 3,5 milioane de euro derulată cu fonduri europene, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria.

„Pentru Consiliul Județean Dolj, 2019 se prefigurează drept anul în care vor fi deschise o serie de șantiere. Dacă prima jumătate a mandatului curent a fost una de acumulare, în care am semnat contracte de finanțare, am elaborat documentațiile necesare sau am organizat proceduri de atribuire, de acum intrăm în etapa execuției cu mai multe obiective importante. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă chiar modernizarea drumului județean 652A, care conectează comuna Cârcea cu zona Aeroportului Internațional Craiova, un proiect pentru care recent am semnat contractul cu constructorul. Vorbim despre un demers cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, așa cum a reieșit în urma procedurii de atribuire, rezultând astfel și o economie semnificativă, de aproape 700.000 de euro, față de suma estimată“, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a explicat în ce constă modernizarea acestui drum şi importanţa pe care o va avea în dezvoltarea economică a zonei în care se găsește comuna Cârcea. „Inițiativa este una complexă și urmărește atât reabilitarea carosabilului, inclusiv în punctul de intersecție cu calea ferată, cât și lucrări de amenajare a locurilor de parcare, a stațiilor pentru mijloacele de transport în comun, a trotuarelor. De asemenea, sunt prevăzute soluții moderne pentru creșterea siguranței, de la marcaje rezonatoare la semnalizarea trecerilor pentru pietoni și la radarele de avertizare a șoferilor, alimentate cu energie solară. Vom reuși, în acest mod, să asigurăm o mai bună conexiune rutieră la două drumuri naționale, DN 6 și DN 56, pentru o zonă cu o importantă aglomerare de locuințe, dar și cu un mare număr de agenți economici, ceea ce va contribui, fără îndoială, la dezvoltarea localității Cârcea“, a afirmat Cosmin Vasile.

Contractul pentru modernizarea drumului județean 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65 a fost atribuit asocierii SC Erpia SA – SC Conmetal SRL, la o valoare de aproximativ 16.500.000 de lei (echivalentul a 3.500.000 de euro), inclusiv TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS