5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de peste 55.000 de lei în doar 48 de ore

Dolj: Amenzi de peste 55.000 de lei în doar 48 de ore

Polițiștii doljeni au depistat, în ultimele 48 de ore, 160 de persoane care nu au respectat legislația rutieră, în urma abaterilor constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 55.000 lei.

Polițiștii au constatat 16 infracţiuni, fiind depistați șoferi care conduceau fără permis, sub influența alcoolului sau care se aflau la volanul unor autoturisme neînmatriculate. În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice precum şi a celor care depăşesc regimul legal de viteză.

Astfel, 160 de persoane, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, polițiștii au depistat 7 şoferi care conduceau autoturisme deşi se aflau sub influența băuturilor alcoolice și alte 6 persoane care se aflau la volan, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În alte 3 cazuri, polițiștii au constatat faptul că șoferii conduceau autoturisme care nu erau înmatriculate sau aveau aplicate plăcuțe cu numere false.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS