22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ziua Şcolii „Sfântul Dumitru”, marcată cu multe evenimente educative

Craiova: Ziua Şcolii „Sfântul Dumitru”, marcată cu multe evenimente educative

Vineri, 26 octombrie 2018, vor avea loc manifestări dedicate Zilei Școlii Gimnaziale „Sf. Dumitru” Craiova.
Începând cu ora 8.00, elevii claselor primare vor desfășura, împreună cu învățătorii, diferite activități. Școala mea în 100 de cuvinte – concurs de eseuri, Școala mea în sărbătoare! – atelier creativ, Cine știe câștigă! – concurs interdisciplinar, Parada toamnei, sunt doar câteva dintre genericele activităților propuse.
De la ora 10.00, elevii de gimnaziu se vor implica în diferite competiții sportive (handbal, fotbal), vor participa la ateliere de pictură pe materiale neconvenționale, vor scoate din lada de zestre costumul popular românesc, pentru Parada iei.
Pentru că Sfântul Dumitru este asociat adesea cu recolta, vor fi amenajate standuri cu produse alimentare de casă, realizate de elevii școlii și de părinții acestora. Arta culinară românească – între tradiție și gustul copilăriei, iată genericul activității.
Ora 10.30 fi marcată de premierea celor mai buni cititori, la inițiativa bibliotecii școlii. Elevii vor primi diplome și cărți în dar, oferite de Asociaţia părinților și a cadrelor didactice ,,18 Orizonturi – Şcoala Sfântul Dumitru” Craiova.
Fiind anul centenarului, sub genericul 100 de ani de România, în școală vor fi realizate Expoziții de 100… (100 de baloane cu mesaje educative, 100 de personalități, 100 de timbre, 100 de fluturi din hârtie, 100 de gânduri către Dumnezeu, 100 de mesaje pentru natură).
Deschiderea oficială va avea loc la ora 11.00, când invitații – directori ai unităților de învățământ din județ, reprezentanți ai instituțiilor partenere, oficialități – vor rosti alocuțiuni și mesaje dedicate acestei unități școlare.
Programul artistic realizat de elevii talentați ai școlii va începe după ora 11.00, urmat de premierea elevilor cu performanțe deosebite la concursurile cultural-artistice și sportive din anul școlar precedent. Diplomele și medaliile sunt oferite de aceeași Asociaţie a părinților și a cadrelor didactice.
Începând cu ora 12.00, cadre didactice din întreg județul Dolj vor lua parte la Simpozionul județean Școala modernă pe înțelesul tuturor, ajuns deja la ediția a VI-a, unde vor fi prezentate exemple de bună practică din activitatea didactică.
Ultimul moment al zilei va fi marcat la Casa Universitarilor, începând cu ora 18.00, prin Masa rotundă cu tema Les Explorateurs. Partage et mutualisation de bonnes pratiques en direction des élèves ayant des troubles spécifiques du language et des apprentissages. Are loc, astfel, lansarea oficială a proiectului european Erasmus +, cu tema amintită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS