S-a lansat investiția derulată de compania „Transgaz“ S.A. pentru realizarea primului tronson al conductei Craiova – Calafat

Autori


Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, salută lansarea investiției derulate de compania „Transgaz“ S.A. pentru realizarea primului tronson al conductei Craiova – Calafat, tronson care va asigura alimentarea cu gaze naturale pentru orașul Segarcea și cinci comune de pe traseu, cu o populație cumulată de aproape 25.000 de locuitori.

„În urmă cu câteva zile, la solicitarea CJ Dolj, conducerea «Transgaz» ne-a remis o informare privind o investiție majoră pentru care instituția noastră a emis autorizația de construire: realizarea segmentului Craiova – Segarcea din conducta de transport al gazelor naturale ce are ca punct terminus municipiul Calafat.

Documentul amintit aduce o veste extraordinară, care răspunde unor mari așteptări ale locuitorilor din comunele Cârcea, Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr și din orașul Segarcea – un areal în care trăiesc aproape 25.000 de doljeni. Compania «Transgaz» ne anunță că a încheiat deja contractul cu firma care va executa acest tronson, predarea amplasamentului fiind programată tot pentru luna aceasta, astfel că ne putem aștepta ca lucrările să înceapă în perioada imediat următoare.

Vorbim despre un demers complex, care implică realizarea acestei conducte subterane, cu regim de înaltă presiune, pe o distanță de aproape 40 de kilometri, iar costurile reflectă și ele amploarea acestei investiții, a cărei valoare depășește 8 milioane de euro.


Am convingerea că implementarea acestui proiect se va traduce în impulsionarea semnificativă a dezvoltării comunităților din întreaga zonă deservită, pentru că alimentarea cu gaze naturale înseamnă un plus de confort și de civilizație pentru gospodării, dar și pentru instituțiile publice, precum unitățile sanitare și cele de învățământ, înseamnă condiții mai atractive pentru întreprinzătorii interesați să investească în aceste localități și să creeze locuri de muncă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Conform informării trimise CJ Dolj de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ S.A. Mediaș, contractul pentru realizarea tronsonului Craiova – Segarcea din conducta Craiova – Calafat a fost încheiat cu firma CIS GAZ S.A., având valoarea de 33.528.765 de lei, fără TVA. Lucrarea este inclusă în Programul de Modernizare Dezvoltare Investiții 2018 al companiei, cu un buget alocat de 5.050.000 de lei pentru anul în curs.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 februarie 2019

Actualitate

» Sărbătoarea iubirii la români, Dragobetele, celebrată duminică
» Comerţul online: Nereguli privind prezentarea preţurilor şi ofertelor speciale la 60% din site-urile verificate de Comisia
» Emmanuel Macron pledează pentru o “reinventare” a Politicii Agricole Comune (PAC)
» Donald Trump este muza unui pictor albanez, care i-a dedicat o expoziţie
» OSCAR 2019: INEDIT – 12 DETALII ciudate despre cele mai aşteptate premii din cinematografie
» Prima centrală energetică în SPAŢIU, la un pas de realizare. China a început deja construirea unei baze experimentale
» Ordinul privind structura anului şcolar a fost publicat în Monitorul Oficial. Când încep cursurile
» Brexit: În lipsa unui acord, trei miniştri britanici pledează pentru o amânare a ieşirii din UE
» IGPR: 11 kilograme de cocaină şi ecstasy confiscate de poliţiştii români; cea mai mare captură din 2018
» Accident în localitatea Leu
» Om de afaceri găsit împuşcat în maşină, în Vrancea. Parchetul a deschis dosar penal pentru omor
» Venezuela: Autorităţile închid complet frontierele, invocând ameninţări la adresa suveranităţii ţării
» Consecințele vremii capricioase în Dolj: Copaci căzuți, mașini care au derapat
» Cod galben de vânt puternic în sud-estul ţării şi la munte
» Un bătrân și fiica lui au decedat în urma unui incendiu
» Gorj: Zăpada viscolită are 35 de centimetri la Rânca
» Reuniune în Craiova pe tema: „Măsuri de reîntoarcere acasă și de informare pe tema traficului de persoane”
» Olt: Pompierii au intervenit pentru deszăpezirea a zece persoane și patru mașini
» ( Video) : Ninsori în tot județul Gorj și Dolj
» Tânăr jefuit în Craiova, în timp ce încerca să-şi schimbe maşina

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea firmei ADRILEX IMP. EXP. SRL”

Top