16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 1.800 de locuri de muncă vor fi oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Dolj: Peste 1.800 de locuri de muncă vor fi oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj organizează, pe 19 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care se va desfăşura la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, începând cu ora 09.00.
În vederea organizării acestei acţiuni reprezentanţii AJOFM Dolj au contactat 112 agenţi economici.Până la data de 16 octombrie 2018, şi-au anunţat participarea 40 agenţi economici, fiind oferite 1.845 locuri de muncă. Procesul de înregistrare a agenţilor economici continuă, aceştia având posibilitatea să îşi anunţe participarea la eveniment până în data de 18 octombrie. Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 64 locuri de muncă în următoarele profesii: expert fonduri, economist, programator, specialist calitate,inginer electric, proiectant reţele electrice, inginer climatizare, inginer reţele electrice, inginer electroenergetică, inginer CCIA,inginer instalaţii.
Pentru persoanele fără studii superioare sunt disponibile 1679 locuri de muncă pentru diverse meserii din domenii de activitate cum sunt:domeniul agricol, hotelier, protecţie şi pază, construcţii, transporturi, asigurări, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, colectare deşeuri,activităţi de curierat, activităţi de call center, telecomunicaţii, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fabricarea construcţiilor metalice, fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, fabricarea autovehiculeleor, fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule.
De asemenea, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi,102 posturi sunt destinate beneficiarilor Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.
La eveniment sunt asteptați să participe atât absolvenții instituțiilor de învățământ care nu și-au găsit un loc de muncă, cât și alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, având posibilitatea să cunoască situația pieței forței de muncă din județ, oferta de cursuri de formare profesională, oferta de locuri de muncă prin rețeaua Eures, dar și alte informații referitoare la serviciile gratuite de ocupare și facilitățile de care pot beneficia din partea agenției județene pentru ocuparea forței de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS