16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârg de produse artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria, pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova

Târg de produse artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria, pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova

Artizani din România și Bulgaria își expun produsele pe esplanada Teatrului Național în week-end.

Evenimentul face parte din proiectul FairDeal, care se încadrează în programul Interreg VA Romania-Bulgaria, program finanțat de Uniunea Europeană (din Fondul European de Dezvoltare Regionala -FEDR).
Scopul programului este de a dezvolta zona de graniță dintre cele două țări prin finanțarea unor proiecte comune.
Inițiatorul proiectului FairDeal este Veliko Tarnovo Municipality căruia i s-au alăturat Asociația Dimanche, Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria – România și Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Principalul obiectiv al acestui proiect este acela de a crea noi oportunități economice pentru liber profesioniștii și antreprenorii din zona transfrontalieră româno-bulgară prin intermediul unei platforme de vânzare online a produselor tradiționale locale. Această platformă online de vânzare va avea rolul de intermediar între artizani și cumpărători, și le va permite antreprenorilor să își crească prețul de vânzare al produselor lor prin scurtarea lanțului de aprovizionare care duce la consumatorul final. Astfel proiectul își propune să exploateze potențialul creator al artizanilor locali și să scadă numărul oamenilor neangajați, o problemă foarte serioasă care se înscrie în programul Interreg VA Romania-Bulgaria. Târgul, parte a acestui proiect, va avea loc pe esplanada din fata Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, sâmbătă, 20 octombrie, între orele 10-18. Un număr de 15 pavilioane de expunere sunt disponibile artizanilor români. Aceștia se pot înscrie printr-o solicitare la adresa de mail [email protected] Pavilioanele vor fi alocate în ordinea primirii solicitărilor.
De asemenea, între orele 09.00 – 17.00, la Centrul Multifuncțional Craiova, va avea loc un seminar de prezentare a platformei FairDeal. Cei interesați se pot înscrie pe aceeași adresa de mail. Numărul de locuri disponibile este de 40.
Participarea la evenimente este gratuita, în limita locurilor disponibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS