8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Expoziție de carte și documente „Consemnări despre Marea Unire în cărți, documente și publicații din exilul românesc”

Craiova: Expoziție de carte și documente „Consemnări despre Marea Unire în cărți, documente și publicații din exilul românesc”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în Salonul Expozițional, în intervalul 8 – 31 octombrie 2018, expoziția cu titlul „Consemnări despre Marea Unire în cărți, documente și publicații din exilul românesc”. Expoziția este alcătuită din cărți, documente și publicații din colecțiile „Basarab Nicolescu” și „Leonid Mămăligă”. Alături de elementele care înfățișează evenimentele social-culturale și politice din preajma Marii Uniri de la 1918, expoziția înglobează și o serie de alte materiale care prezintă interes prin prisma problemelor de politică internă și internațională, dar și diplomație din perioadele celor două războaie mondiale. De asemenea, au fost incluse și publicații ilustrate și mondene, din țară și străinătate, apărute în răstimpul interbelic, monografii care prezintă personalități din lumea academică a vremii și reviste literare de prestigiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS