16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Noaptea cercetătorilor“, la Universitatea din Craiova

„Noaptea cercetătorilor“, la Universitatea din Craiova

Pe 28 septembrie, de la ora 18.30, știința vă dă întâlnire la Universitatea din Craiova, la „Noaptea cercetătorilor” – un eveniment cu experimente trăsnite și conferințe fascinante din diverse domenii științifice. Intrarea este liberă.
Seara va avea în program ScienceCafé, standuri de prezentare ale facultăților Universității din Craiova, concursuri pentru elevi de liceu şi gimnaziu, activități destinate copiilor.
În cadrul ScienceCafé se va desfășura conferința științifică „Alfred Nobel și premiile Nobel” susținută de prof. dr. Lars BRINK de la Institutul de Tehnologie Chalmers, membru al Academiei Suedeze de Științe, membru al Comitetului Nobel pentru Fizică.
La Universitatea din Craiova vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale științei: fizică, chimie, matematică, horticultură, agricultură, mecanică, geologie, inginerie electrică, automatică, educație fizică și kinetoterapie, litere, pictură, baze de date. Fiecare experiment va fi prezentat de profesori și studenți specializați în domeniu, astfel încât fenomenele științifice să fie înțelese de cei prezenți la eveniment, indiferent de nivelul cunoștințelor.
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului. Tema anului 2018 este „HandlewithScience” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS